Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • cukier wanilinowy

    2 opakowania
  • galaretka truskawkowa

    2 opakowanie
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    6 łyżeczki
  • mleko

    1/2 litra
  • woda

    2/3 kubek
  • cukier

    do smaku
  • biszkopty podłużne

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dno blachy wykładamy biszkoptami. W melakserze mielimy ser z dodatkiem cukru, cukru waniliowego i połową rozpuszczonej żelatyny. Masę serową wylewamy na biszkopty - wstawiamy do lodówki. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, gdy zacznie gęstnieć wylewamy ją na masę serową, wstawiamy do lodówki i czekamy aż całkowicie stężeje. Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym, dodajemy rozpuszczoną żelatynę i czekamy aż zacznie tężeć. Wylewamy na galaretkę truskawkową, schładzamy w lodówce. Przed podaniem ozdabiamy. W moim przypadku kolorową posypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Laila2786 17.03.2013 16:38
mój ulubiony
dianix 04.06.2012 15:41
za wygląd 5
Magda60 03.06.2012 22:55
swietne
Magda60 03.06.2012 22:55
swietne
olkaaa 03.06.2012 14:27
wygląda bardzo ładnie
Anna89 24.05.2012 19:27
super
bartek8585 20.05.2012 12:15
idealnie wygląda.
Botwinka 13.05.2012 04:12
SUPER
m1monika 10.05.2012 22:58
smaczne
Betka 08.05.2012 14:05
EKSTRA, POZWÓL, ŻE DODAM GO DO MOJEJ KSIĘDZE BO MUSZĘ WYPRÓBOWAĆ:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat