Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    4,5 łyżeczki
  • serki waniliowe

    3
  • cukier waniiowy

  • cukier

    3/4 szklanki
  • sok z cytryny

  • galaretka

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym, dodać serki, pianę i rozpuszczoną i wystudzoną żelatynę. Wymieszać i włożyć do totownicy. Na wierzch zalać galaretkęi ułożyć owoce według upodobań.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelinapac 06.11.2011 10:31
pyszny
msmariusz 20.01.2011 17:38
zjadłabym

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat