Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 3 szt
cukier 1 szkl
jajko 5 szt
masło 250 g 1 kostka
Żelatyna wieprzowa Prymat
galaretka cytrynowa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Żółtka utrzeć z cukrem i dokładać stopniowo serki i mieszać. Rozpuścić masło i wystudzone wlewać po trochu żeby się nie zważyło. Dodać żelatynę- 2 łyżki rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlewać ostudzoną do masy. Całość wylać do tortownicy. Można dodać do masy rodzynki. Na wierzch lejemy galaretkę i wsadzamy do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 30.05.2012 17:04
super
Justa32 11.12.2011 16:08
pyszny
romanrafal
romanrafal 23.11.2011 16:30
świetny
ewaa 23.11.2011 14:46
bardzo lubie serniki:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak