Sernik na zimno

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serek homogenizowany

    3 szt
  • cukier

    1 szkl
  • jajka

    5 szt
  • masło 250 g

    1 kostka
  • żelatyna

  • galaretka cytrynowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem i dokładać stopniowo serki i mieszać. Rozpuścić masło i wystudzone wlewać po trochu żeby się nie zważyło. Dodać żelatynę- 2 łyżki rozpuścić w 1/2 szkl wody i wlewać ostudzoną do masy. Całość wylać do tortownicy. Można dodać do masy rodzynki. Na wierzch lejemy galaretkę i wsadzamy do lodówki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
teresa18 30.05.2012 17:04
super
Justa32 11.12.2011 16:08
pyszny
romanrafal 23.11.2011 16:30
świetny
ewaa 23.11.2011 14:46
bardzo lubie serniki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat