Sernik na spodzie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna-ciasto

    25 dkg
  • cukier (ciasto)

    20 dkg
  • śmietana 12% gęsta -ciasto

    3 łyżki
  • żółtka (ciasto)

    2 szt
  • proszek do pieczenia (ciasto)

    2 łyżeczki
  • cukier (masa)

    1,5 szkl
  • mąka (masa)

    3 łyżki
  • mleko -masa

    1 szkl
  • rodzynk-i masa

    100 gr
  • masło (masa)

    1 kost
  • masa

    1 kg
  • twaróg

    1 (mielony)
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • jajka

    8 (masa)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ciasto:
z podanych składników zagnieść ciasto i wyłożyć na blasze z brzegami, ponakłuwać widelcem.
Masa serowa:rozpuścić masło (przestudzić) dodać ser, żółtka, cukry, mleko oraz rodzynki wymieszane z mąką i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać (masa jest dosyć płynna)wylać na ciasto. Piec około 60 min w 160 st.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 19.02.2014 07:33
przepyszny serniczek
smakoszek 17.06.2013 21:24
I znowu pyszny serniczek:)
Aneta41 29.11.2012 18:26
uwielbiam serniczki
ben-ka 29.08.2012 07:52
do kawy poproszę:)
misia53 06.07.2012 19:52
serniczki w każdym wydaniu lubię....
Krystyna32 02.05.2012 07:29
extra
Mariusz17 28.10.2011 10:05
zjadł bym
oliwkowa 15.07.2011 10:32
pycha
SyMiki 20.06.2011 10:30
muszę spróbować
angelika14 16.01.2011 10:49
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat