Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na polewie malinowo - żurawinowej

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,5 kg
jogurt naturalny 100 ml
cukier puder 1 szklanka
margaryna 100 gram
czekolada mleczna 100 gram
biszkopty okrągłe 1 paczka
maliny świeże 100 gram
żurawina 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na polewie malinowo - żurawinowej

Kroki postępowania

1
Na dnie tortownicy ułożyć biszkopty.
Krok 1 - Sernik na polewie malinowo - żurawinowej foto
2
Utrzeć żółtka z cukrem pudrem do białości, następnie dodawać porcjami ser (trzykrotnie zmielony) i ucierać, na koniec utrzec z jogurtem i rozpuszczoną i ochłodzona margaryną. Następnie ubić białka i lekko wymieszać z masą sernikową.
Krok 2 - Sernik na polewie malinowo - żurawinowej foto
3
Następnie dodać posiekaną czekoladę. Po wymieszaniu wylać na biszkopty i piec przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim ciasto do całkowitego ostygnięcia.
Krok 3 - Sernik na polewie malinowo - żurawinowej foto
4
Sernik podawać na sosie przygotowanym w następujący sposób: żurawinę wymieszać z malinami i zagotować, można dosłodzić.
Krok 4 - Sernik na polewie malinowo - żurawinowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 03.01.2014 15:56
pyszna polewa
aniagdz 03.01.2014 10:27
mmmm cudeńko:)
Kuchenka 03.01.2014 10:12
cudny sernik
Magula 03.01.2014 08:34
Super przepis
monisia1977 03.01.2014 07:30
super wygląda
Romanowka 02.01.2014 21:45
Słodycz sernika i kwaskowy smak owocowego sosu, pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak