Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciasteczkowym spodzie z jagodami
W garnku rozpuścić masło z kakao i miodem , dodać herbatniki. wymieszać do połączenia się składników.
Spód tortownicy wysmarować masłem , oprószyć bułka tartą.
Wylać masę czekoladową , odstawić do lodówki by zastygła.
Masa serowa:
Twaróg zmielić dwukrotnie dodać jajka , śmietanę , budyń oraz cukier.
Masę serową zmiksować , wylać na zastygnięty , zimny spód ciasteczkowy.
Wierzch posypać obficie jagodami.
Sernik piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
W przypadku przypalania się wierzchu ciasta przykryć go folią aluminiową.
Upieczony sernik wyjąć z piekarnika , odstawić do wystudzenia.
Odstawić do lodówki na parę h. lub całą noc by se dokładnie stężał.