Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik na ciasteczkowym spodzie z jagodami

5.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spód czekoladowy

herbatniki czekolawe
400 g
kakao
2 łyżki
miód
1 łyżka
masło 82%
150 g

Masa serowa

twaróg
750 g
śmietana 18 proc
250 g
jajko
4 sztuki
budyń śmietankowy
1 sztuka
cukier puder
1/2 szklanki

Dodatkowo

jagody
1 szklanka
masło lub margaryna
Bułka tarta klasyczna Prymat

Porada

Delikatny sernik na ciasteczkowym spodzie o smaku czekolady ,osłodzony dodatkowo łyżką miodu. Wierzch pokryty jest świeżymi jagodami a całość razem upieczona. Idealne ciasto do kawy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na ciasteczkowym spodzie z jagodami

Spód czekoladowy:Herbatnik połamać na małe kawałki( nie kruszyć).
W garnku rozpuścić masło z kakao i miodem , dodać herbatniki. wymieszać do połączenia się składników.
Spód tortownicy wysmarować masłem , oprószyć bułka tartą.
Wylać masę czekoladową , odstawić do lodówki by zastygła.

Masa serowa:
Twaróg zmielić dwukrotnie dodać jajka , śmietanę , budyń oraz cukier.
Masę serową zmiksować , wylać na zastygnięty , zimny spód ciasteczkowy.
Wierzch posypać obficie jagodami.

Sernik piec 60 min w piekarniku nagrzanym do 180st.
W przypadku przypalania się wierzchu ciasta przykryć go folią aluminiową.
Upieczony sernik wyjąć z piekarnika , odstawić do wystudzenia.
Odstawić do lodówki na parę h. lub całą noc by se dokładnie stężał.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak