Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik łaciaty

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
mąka ziemniaczna 2 łyżki
mąka kukurydziana 2 łyżki
olej rzepakowy 5 łyżek
cukier 200 gram
gorzkie kakao 2 łyżki
twaróg 1 (na sernik)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik łaciaty

Twaróg przekładamy do miski. Dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, olej rzepakowy i cukier. Dokładnie mieszamy.
Dzielimy masę na dwie połowy.
Do jednej połowy dodajemy kakao, do drugiej mąkę kukurydzianą.
Każdą z części dokładnie mieszamy.
Szykujemy formę, najlepiej o kwadratowym kształcie.
Wlewamy do niej na przemian jasne i ciemne ciasto, tak aby powstały "ese-floresy".
Sernik pieczemy w nagrzanym do 200st.C piekarniku ok. 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 13.10.2013 16:46
Fajniutki ten serniczek :) Mąki kukurydzianej użyłaś do niego zwykłej żółtej, czy to była skrobia? Ja zazwyczaj do serników preferuję skrobię kukurydz. bo poprawia konsystencję.
Agata3 08.10.2013 14:47
Pyszne ciasto ;)
everay 08.10.2013 11:42
pięknie wygląda
Megg 08.10.2013 09:10
smaczny serniczek
monisia1977 08.10.2013 07:21
super ciaho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak