sernik krolewski

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka pszenna

    3 szkl.
  • cukier kryształ

    1/2 szkl.
  • masło

    250 g
  • proszek do pieczenia

    1 łyzeczka
  • sól

    szczypta
  • żółtka

    5 szt
  • śmietana 18 proc

    2 łyzki

ser

  • ser biały

    1 kg mielonego
  • cukier puder

    1,5 szkl.
  • cukier waniliowy

    2 szt.
  • białka

    5 szt.
  • budyń waniliowy

    2 szt
  • jajka

    3 szt.
  • brzoskwinie w puszce

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zagniatamy, dzielimy na 2 części-większą i mniejszą i wkładamy do lodówki na 30 min. Ser twarogowy miksujemy z jajkami, 1/2 cukru i cukrem waniliowym i budyniami. Białka miksujemy z resztą cukru i dodajemy do masy. Większa częśc ciasta rozwałkowujemy, podpiekamy w piekarniku,po około 15 minutach wyciągamy, studzimy i wylewamy na spód masę serową, układamy owoce i zcieramy reszte ciasta. Pieczy w rozgrzanym do 190 st. piekarniku około 60 minut.
Ciasto po upieczeniu musi wystygnąć, inaczej ser wypłynie i całość będzie nieapetycznie wyglądać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 26.01.2017 14:20
pyszne ciasto
halina17 25.01.2017 17:19
Lubię sernik.
Bernadeta1 24.01.2017 20:49
na pewno bardzo smaczny
MagdalenaIC 24.01.2017 14:48
Pyszny sernik :)
Futka 24.01.2017 13:52
Przepyszny serniczek :)
Franciszek 24.01.2017 13:20
dobry do kawy
dodi 24.01.2017 13:02
ale pyszności, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat