Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik korzenny

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg zmielony 500 gram
cukier puder 160 gram
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 2 1/2 łyżeczki
jajko 4
herbatniki 280 gram
masło 130 gram
ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
budyń waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik korzenny

Herbatniki zmiel,dodaj 2 łyżeczki przyprawy do piernika i rozpuszczone masło. Wymieszaj.
Blaszkę wysmaruj masłem, i wyłóż herbatniki. Tak przygotowany spód przełóż do lodówki na 30 minut.
Twaróg utrzyj z cukrem pudrem. Cały czas ucierając dodawaj po jednym jajku. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy i pozostałą przyprawę do piernika. Do masy serowej dodaj budyń (proszek ) i wymieszaj.Masę wyłóż na wcześniej przygotowany spód i piecz w 180 C . przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 22.09.2016 16:05
Lubie taki sernik
kasia.s 21.09.2016 10:34
Musi być pyszny :)
Diana Rusiłowicz 21.09.2016 01:19
Mniam. Już czuję ten zapach :)
Futka 20.09.2016 21:06
Cudowny i bardzo smakowity serniczek :D
Patrycja33 20.09.2016 13:30
musi byc pyszny, uwielbiam przyprawy korzenne :-)
AniaHania 19.09.2016 19:09
takiego sernika jeszcze nie jadłam, wygląda kusząco
dodi 19.09.2016 15:20
ale pyszności, mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak