Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Kopiko
Kroki postępowania
wylepić ciastem blaszkę wyłożoną pergaminem o wym 24/28 cm.
Po upieczeniu zimny sernik udekorować białą polewą czekoladową. Schłodzić.
masło lub margaryna | 100 g |
mąka tortowa | 150 g |
cukier | 80 g |
cukier waniliowy | 16 g |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
żółtko jajek | 1 sztuki |
śmietana 18 proc | 1 łyżka |
kawa rozpuszczalna | 1 łyżka |
twaróg | 1 kg |
jajko | 6 sztuk |
kawa rozpuszczalna | 1 łyzki |
kakao | 1 łyżka |
cukier | 3/4 szklanki |
mleko 3,2% | 1/2 szklanki |
masło | 100 g |
cukier waniliowy | 32 g |
budyń śmietankowy | 1 sztuka |
mąka kukurydziana | 1 łyżka |
biała czekolada | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: