Sernik kokosowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    2 szkl.
  • margaryny

    1/2 kostki
  • cukru

    1/2 szkl.
  • mleko

    4 łyżki
  • proszku do pieczenia

    2 tyżecz.
  • cukier waniliowy

    1
  • żółtko jajek

    2
  • sera zmielonego

    1/2 kg
  • proszku do pieczenia

    1/2 łyżecz.
  • mleko

    1/2 l
  • mąki tortowej

    2 łyżki
  • żółtko jajek

    4
  • cukru

    1/2 szkl.
  • margaryny

    1/2 kostki
  • wiórki kokosowe

    10 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser, jajka, cukier, mąkę, budyń utrzeć. Następnie dodać mleko i roztopioną chłodną margarynę. Ser wylać na kruche ciasto.
Białka ubić na sztywno, dodać 6 łyżeczek cukru i 10 dkg wiórek kokosowych, wymieszać i wlać na ser.
Piec ok. 1 godz. w temp. 180.
Smaczenego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magical66 02.03.2012 19:08
Pani Gerc Pani atakuje ludzi a Pani nie widzi błędów u siebie ?? trzy te same zdjęcia znów
danusia19671 27.10.2011 17:41
Pychotka
Leonka 21.11.2010 18:11
Mniam! :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat