Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK KOKOSOWO - CZEKOLADOWY
Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy , odstawiamy do chłodzenia ( albo zamrażarki ) na ok. 10 minut.
Po tym czasie mokrymi rękami formujemy kulki i układamy je na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawiamy do lodówki.
CIASTO CZEKOLADOWE:
Białka oddzielamy od żółtek, żółtka ubijamy z połową cukru do białości.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej , studzimy i mieszamy z ubitymi żółtkami.
Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i kakao.
Białka ubijamy ze szczyptą soli, dodając pod koniec cukier.
Pianę dodajemy łyżka po łyżce do masy żółtkowej , cały czas mieszając.
Dodajemy ( delikatnie! ) przesianą mąkę i dokładnie mieszamy.
CAŁOŚĆ:
Na schłodzone serowo - kokosowe kulki wylewamy masę czekoladową , równamy.
Wstawiamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35-40 minut.
Po tym czasie dokładnie studzimy!
Posypujemy cukrem pudrem!
Zajadamy!
Smacznego!