Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ser biały
750 g -
jajko
3 szt -
cukier
1 szklanka -
masło miękkie
50 g -
śmietana 18 proc
3/4 szlanki -
mąka ziemniaczana
1 łyżeczka -
wiórki kokosowe
50 g -
malibu
3 łyżki -
śmietana 18 proc
1/2 szklanki -
cukier
2 łyżki -
ryż
100 (ugotowany na mleku)
Sposób przygotowania
Ser miksujemy z masłem, mąką i cukrem a następnie dodajemy wszystkie pozostałe składniki i krótko mieszamy, tylko do połączenia się składników. Masę serową przelewamy do wyłożonej papierem tortownicy i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Sernik pieczemy ok 70 minut a następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy go w nim jeszcze godzinę. Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawiamy na kilka godzin do przestygnięcia a następnie polewamy go śmietaną wymieszaną z cukrem. Sernik wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 -3 godziny.
Smacznego :)
Można przyrządzić go również bez alkoholu i kokosa , wychodzi również bardzo smaczny :)
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się