sernik gotowany na spodzie z biszkoptów

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mielony

    1 kg
  • jajka

    2
  • cukier kryształ

    1 szkl.
  • masło

    1
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • rodzynki

    5 dag
  • migdały

    5 dag
  • skórka pomarańczy

    5 dag
  • biszkopty okrągłe

  • brzoskwinie w puszce

    1 szt
  • galaretka brzoskwiniowa

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło stop.Jajka utrzyj z cukrem na puszystą masę,wymieszaj z mąką ziemniaczaną i twarogiem.Przełóż do garnka.Dodaj stopione masło i mieszając, gotuj na małym ogniu.ok.15min.Dołuż bakalie wymieszaj . Tortownice wyłóż biszkoptami.Zalej ciastka ciepłą masą serową odstaw sernik do całkowitego zastygnięcia. na ostygnięty sernik ułuż brzoskwinie i zalej tełżącoł galaretką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
MAR3STA 14.04.2011 22:56
lubię takie serniki na zimno;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat