SERNIK GOTOWANY BANANOWY

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

MASA SEROWA

  • ser biały

    1 Kg
  • margaryna

    250 g
  • jajka

    5 sztuk
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko 3,2%

    1/2 szklanki
  • budyń bananowy

    2 opakowania
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka

DODATKOWO

  • herbatniki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - SERNIK GOTOWANY BANANOWY foto
Ser, margarynę, jajka, cukier włożyć do garnka o grubym dnie, wymieszać, rozpuścić na małym ogniu cały czas mieszając.
Krok 2 - SERNIK GOTOWANY BANANOWY foto
Budynie i mąkę ziemniaczaną rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Ugotować tak jak gotujemy budyń.
Krok 3 - SERNIK GOTOWANY BANANOWY foto
Blaszkę 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia, ułożyć na dnie jedną warstwę herbatników, wylać połowę ciepłej masy serowej na herbatniki. Wygładzić. Przykryć herbatnikami. Wylać pozostałą masę wyrównać i przykryć ostatnią warstwą ciastek. Pozostawić do ostygnięcia. Wystudzone ciasto włożyć do lodówki na 12 godzin, aby stężało.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (29)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edita 21.04.2017 16:23
ale fajny
Motorek 16.04.2017 21:50
fajny przepis
Wacław 16.04.2017 08:28
Doskonały sernik :-)
mamaOLGI 11.04.2017 16:14
Dziękuję :-)
Lis 10.04.2017 22:01
Zapowiada się wspaniale:)
Renataj 10.04.2017 21:59
Apetyczny - warto wypróbować:)
Wiktoria29 10.04.2017 20:58
zjadłabym...
Aleksandra/Olcia 10.04.2017 19:43
musi być pyszny
Bernadeta1 10.04.2017 18:00
rewelacyjny sernik, chętnie bym zjadla kawałeczek
cukiereczek 10.04.2017 17:55
jakiś on Cudny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat