Przepis i sposób przygotowania na: Sernik gotowany
Kroki postępowania
Margarynę i miód rozpuszczamy, studzimy. Do przestudzonej margaryny dodajemy śmietanę i sodę oczyszczoną – mieszamy.
Jajka ucieramy z cukrem, do utartych jajek dodajemy margarynę wymieszaną z resztą składników oraz mąkę – zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 3 części, rozwałkowujemy na cienkie placki.
Ser mielimy. Do zmielonego sera dodajemy margarynę, cukier, cukier waniliowy – gotujemy ok 10 minut (ciągle mieszając).
W mleku rozpuszczamy 1 łyżkę mąki ziemniaczanej, dodajemy do masy serowej- mieszamy i gotujemy jeszcze ok 5 minut.
Gorącą masą przekładamy placki, lub herbatniki ( w przypadku użycia herbatników mają być 3 warstwy)
Polewa:
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem i maragryną .
Gotową polewą poewamy ciasto.
Smacznego!!!