sernik gotowany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    120 g
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier

    240 g
  • mąka ziemniaczana

    12 g
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser przepuścić przez maszynkę. Oddzielić żółtka od białek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie połączyć z serem i dobrze wymieszać. Ubić pianę z białek i dodać do masy serowej. Zagotować masę serową do całkowitego rozpuszczenia się sera. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę mąki ziemniaczanej. Masę przełożyć do formy i ostudzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat