Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik domowy

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały
1 kg
budyń śmietankowy
1 opakowanie
cukier
35 dag
jaja
6 sztuk
bakalie
3-4 łyżki
śmietana
1 szklanka
mąka
2 szklanki
smalec
1 łyżka
masło
10 dag
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat
jaja
1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik domowy

Ser skręcić i dodać budyń, żółtka i śmietanę. Ubić białka z cukrem. Wlać do masy serowej. Dodać bakalie, wymieszać.
Ciasto kruche: mąkę, smalec, masło, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i jajko zmieszać i zagnieść ciasto aby było sypkie. Wyłożyć na spód wysmarowanej formy, posypanej bułką tartą. Na wierzch wylać masę i piec około 40-45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 23.12.2011 09:00
polecam
Krzysztof42 09.12.2011 11:06
domowy jest najlepszy
Krzysztof42 09.12.2011 11:06
domowy jest najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak