Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowsze przepisy Michela Morana. SPRAWDŹ

Sernik cytrynowy

5.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg
1 kg/tłusty
jajko
7 szt.
olej
1/2 szklanki
cukier
1 szklanka
mleko
11/2 szklanki
budyń cytrynowy
2 szt
aromat cytrynowy
do smaku
tłuszcz do formy
Bułka tarta klasyczna Prymat
do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik cytrynowy

Wykonanie:
Twaróg dokładnie zmielić i miksować z żółtkami i cukrami. Następnie dodać aromat do smaku, wlać olej i wsypać budynie. Po chwili wlać mleko i na koniec połączyć delikatnie ze sztywno ubitą pianą z pięciu białek. Przelać do przygotowanej foremki i piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 20.08.2017 10:58
pyszny, wilgotny sernik, cytrynowy - taki jaki uwielbiam!
bietka 20.08.2017 08:09
Bardzo szybki i smaczny serniczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak