Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik bez spodu z waniliową nutą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1 kg.
cukier puder 1 szkl.
jajko 7 szt.
masło 1/2 kost.200gr.
mąka ziemniaczana 3 łyżki
cukier waniliowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
rodzynki 10 dkg.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik bez spodu z waniliową nutą

rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić do spęcznienia,twaróg zemleć w maszynce do mielenia mięsa i odstawić,do miski lub makutry wbić żółtka dodać cukier puder,cukier waniliowy,masło,mąkę ziemniaczaną,proszek do pieczenia i utrzeć na puszystą masę,dodać zmielony twaróg i delikatnie mieszać aż powstanie gładka jednolita masa,białka ubić na sztywno,dodać do masy twarogowej wrzucić osączone rodzynki i delikatnie całość wymieszać a następnie wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i upiec w temp.180st.ok.1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 29.12.2012 08:09
często piekę sernik bez spodu i bardzo sobie taki chwalę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak