Sernik bez spodu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser

    1 1/2 kg sera na serniki
  • jajko

    5 szt
  • budyń śmietankowy

    1 op
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • cukier

    1 1/2 szkl
  • masło

    1/3 kostki miękkiego
  • śmietana

    ok3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier i masło. Ubić, a następnie wmieszać ser, śmietanę, budyń, mąkę, a na koniec pianę z białek i aromat.

Przelać masę serową do przygotowanej dużej blaszki i piec 50-60 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 25.06.2017 20:06
Pysznie wygląda
katarzynka455 24.06.2017 15:25
oczywiście...łapaj :)))tylko nie wiem czy doleci tak daleko:)
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:39
Czy mogłabyś podrzucić aby troszkę tego pysznego sernika.;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat