Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez spodu

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser 1 1/2 kg sera na serniki
jajko 5 szt
budyń śmietankowy 1 op
mąka pszenna 2 łyżki
cukier 1 1/2 szkl
masło 1/3 kostki miękkiego
śmietana ok3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez spodu

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Do żółtek dodać cukier i masło. Ubić, a następnie wmieszać ser, śmietanę, budyń, mąkę, a na koniec pianę z białek i aromat.

Przelać masę serową do przygotowanej dużej blaszki i piec 50-60 min w 180 stopniach. Ciasto wystudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 25.06.2017 20:06
Pysznie wygląda
katarzynka455 24.06.2017 15:25
oczywiście...łapaj :)))tylko nie wiem czy doleci tak daleko:)
Bożena Matuszczyk 24.06.2017 14:39
Czy mogłabyś podrzucić aby troszkę tego pysznego sernika.;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak