Sernik bez spodu.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser biały

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • margaryna

    100 g
  • jajko

    7 sztuk
  • budyń śmietankowy

    2 opakowania
  • cukier waniliowy

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rozpuścić margarynę i odstawić ją do ostygnięcia. Żółtka zmiksować z cukrem, cukrem waniliowym, budyniami śmietankowymi oraz z rozpuszczoną i ostudzoną margaryną w trakcie miksowania dodając porcjami biały, zmielony ser. Gdy wszystkie wcześniej wymienione produkty zostaną połączone, zmiksowane ubić sztywną pianę z białek. Wmieszać delikatnie ubitą pianę w serową masę. Średniej wielkości blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Przelać masę na sernik do blaszki. Wstawić sernik do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 1 godzinę.

Sernik jest bardzo delikatny,lekki,to świetna propozycja na niezbyt kaloryczny i lekkostrawny deser.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 05.03.2014 09:13
Lubię serniki :-)
patryska76 04.03.2014 14:37
Ciekawy serniczek ;-)
Milka100 04.03.2014 14:04
też taki robię i jest smaczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat