Sernik bez sera

Sernik bez sera

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18-procentowa

    4 sztuk
  • budyń śmietankowy

    2 opakowanie
  • białka

    6 sztuk
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczka
  • margaryna

    1 sztuk
  • żółtko jaja

    6 sztuk
  • cukier puder

    1 szklanka
  • mąka

    3 szklanka
  • kakao do posypania

    2 łyżeczka
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z: mąki, cukru pudru- 0,5 szklanki, żółtek, margaryny i proszku do pieczenia i podzielić na pół, jedną część dać na blachę a drugą schłodzić w zamrażalniku ok.2ch godzin. Ubić białka dodając cukier puder- 0,5 szklanki, dodać śmietany i budynie.Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać na ciasto. Zetrzeć na wierzch drugą część schłodzonego ciasta. Piec ok.50 min w temp.180 stopni. Wyjąć ciasto, ostudzić i z roztopionej białej czekolady wykonać białą szachownicę. Posypać kakao na wierzchu ciasta.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

staropolanka5

17.02.2012 19:12
sernik inny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat