Sernik bakaliowy na waflu

Sernik bakaliowy na waflu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1kg
  • jaja

    4
  • masło

    6dag
  • cukier puder

    35dag
  • mleko

    4łyżki
  • mąka ziemniaczana

    3łyżki
  • cukier wanilinowy

  • wafle tortowe

  • bakalie

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Sernik bakaliowy na waflu

Masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i żółtkami.Dodawać,stale ucierając,przepuszczony przez maszynkę twaróg.Masę delikatnie,ale dokładnie wymieszać ze sztywną pianą ubitą z białek.Przełożyć do rondla i ciągle mieszając,podgrzewać,aż się zagotuje.Gotującą się masę na chwilę zdjąć z ognia i ciągle mieszając,powoli wlewać do niej mleko wymieszane z mąką ziemniaczaną.Znów postawić na małym ogniu i mieszając,zagotować.Dodać bakalie,delikatnie wszystko wymieszać,po czym przestudzić.Masę wyłożyć na wafel,wyrównać powierzchnię nożem,przykryć drugim waflem,przycisnąć deseczką,i pozostawić do zastygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat