Sernik Anety

Sernik Anety

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Ciasto:

  • mąka

    2 szklanki
  • cukier puder

    1/2 szklanki
  • jajko

    2 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • smietana 18%

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • ser

  • mleko

    2 szklanki
  • ser biały

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • jajko

    2 szt
  • żółtko jajek

    3 szt
  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • olej

    1/2 szklanki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik Anety

Blachę wykładamy papierem do pieczenia ciasta. Miękką margarynę mieszamy z cukrem pudrem, mąką, śmietaną, jajkami i łyżeczką proszku.Wyrobione ciasto wykładamy na blachę. Biały ser mielimy przez maszynkę łączymy z mlekiem,cukrem, żółtkami,budyniem i olejem .Na końcu dodajemy ubitą sztywną pianę masę serową wylewamy na ciasto i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 oC przez 1 godzinę, po wystudzeniu podajemy do kawy lub herbaty.
SMACZNEGO !

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (63)

IZABELA29 04.07.2014 16:33
świetny taki wyrośnięty
IZABELA29 31.03.2014 10:34
przepyszny warto go zrobić
caralajna 04.03.2014 20:54
bosko wygląda
anoosia 26.02.2014 19:50
uwielbiam serniczki:)
Kuchenka 16.02.2014 20:43
rewelacja, jakbym widziała swój sernik, pycha
anusq18
anusq18 14.02.2014 18:27
smacznie się prezentuje :)
gosia1988 06.02.2014 20:22
pyszny sernik
mitek111 05.02.2014 22:26
moje ulubione ciasto :)
Mati13 31.01.2014 15:43
bardzo smacznie wygląda
RenataZ-et 28.01.2014 18:50
wygląda świetnie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat