Sernik

Sernik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser mielony

    1 kg
  • cukier

    20 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • cukier waniliowy

    1 torebka
  • mleko

    2 szklanki
  • budynie bez cukru

    2 torebki
  • olej

    4 łyżki
  • cukier puder

    do posypania
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sernik

Żółtka utrzeć z cukrem, cukrem waniliowym i olejem. Ucierając dodawać po łyżce sera. Rozmieszać budynie z mlekiem. Dodać do masy. Dać całość masy na blachę. Piec około 1 godz. w temp. 200 st. C. Po wyjęciu cista z piekarnika posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

iknkirke 10.06.2012 17:35
uwielbiam serniki
Tomek13 27.02.2012 22:59
dobre
Tomek13 20.11.2011 23:04
super
ajres 02.11.2011 21:34
dobre
jola1512 06.07.2011 14:50
pycha
smakoszek 26.06.2011 11:02
Najcudowniejsze ciasto:)
ewelina63 13.06.2011 12:54
uwielbiam serniki
agogo2 09.06.2011 21:58
super
agogo2 09.06.2011 21:54
super
marzencia2007 13.12.2010 21:21
daj kawałek :) super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat