serniczki

serniczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelatyna

    2 łyżki
  • twaróg

    300 ml
  • galaretka

    niebieska
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • cukier puder

    do smaku
  • woda

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Galaretkę rozrabiamy w 400ml wrzątku. odstawiamy do stężenia. Żelatynę zalewamy wodą i pozostawiamy do napęcznienia. Potem rozpuszczamy w kąpieli wodnej-nie zagotowywujemy. Żelatynę przestudzoną,ale płynną miksujemy z twarogiem, cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Zostawiamy do stężenia. Do salaterek wkładamy stężały twaróg a na wierzch stężałą galaretkę.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

10.01.2017 14:28
Ale pomysł, dobry dla dzieci.

Ela15

12.11.2016 11:17
super pomysł na pyszny deser

Renata9

25.10.2015 13:57
Pyszny deserek :-)

Mniam

25.10.2015 13:17
Bardzo efektowny deser.

gosia1988

24.10.2015 16:19
fajny pomysł :)

mirosława4

24.10.2015 14:49
prosty i smaczny deser

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat