Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Serniczek na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 30%
0,5 l
galaretka truskawkowa
2 szt
jagody
1/2 szkl
banan
1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na zimno

1 galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i odstawić do stężenia. Na spód foremki liliany wyłożyć jagody oraz plasterki banana i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Foremkę wstawić do lodówki aby galaretka stężała. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody i odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod sam koniec wlać tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać. Na stężałą galaretkę wyłożyć masę śmietanową, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie foremkę lilianę wyjąć z lodówki, odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej i delikatnie wyjąć ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 29.06.2017 20:32
pięknie wygląda
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:37
mniam ! podziel się
Ola1young 29.06.2017 16:05
apetycznie wygląda :)
Patrycja33 29.06.2017 10:26
wygląda genialnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak