Serniczek na zimno

Serniczek na zimno

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 30%

    0,5 l
  • galaretka truskawkowa

    2 szt
  • jagody

    1/2 szkl
  • banan

    1 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Serniczek na zimno

1 galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku i odstawić do stężenia. Na spód foremki liliany wyłożyć jagody oraz plasterki banana i zalać tężejącą galaretką truskawkową. Foremkę wstawić do lodówki aby galaretka stężała. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklance wody i odstawić do stężenia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, pod sam koniec wlać tężejącą galaretkę i dobrze wymieszać. Na stężałą galaretkę wyłożyć masę śmietanową, przykryć pokrywką i wstawić do lodówki na 3 godziny. Po tym czasie foremkę lilianę wyjąć z lodówki, odstawić na 15 minut w temperaturze pokojowej i delikatnie wyjąć ciasto.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

berys18 29.06.2017 20:32
pięknie wygląda
Ewa Wojtaszko 29.06.2017 16:37
mniam ! podziel się
Ola1young 29.06.2017 16:05
apetycznie wygląda :)
Patrycja33 29.06.2017 10:26
wygląda genialnie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat