Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serniczek na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretki 3 szt
ser biały 40 dag
Biszkopty 1 opakowanie
cukier 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: serniczek na zimno

Dwie galaretki rozpuścić w pół litra gorącej wody i przestudzić. Ser utrzeć z cukrem na jednolitą masę i dodać rozpuszczone galaretki. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami i wylać na nie masę serową. Wstawić do lodówki na 2 godziny. Następnie na wierzchu sernika wlać tężejącą galaretkę i znów wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak