Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek na herbatnikach
1kg sera białego półtłustego 2 raz zmielony
8 paczek herbatników
1 margaryna
1 szklanka cukru
zapach migdałowy
1 budyń śmietankowy lub waniliowy
1 szklanka mleka
Polewa czekoladowa i orzechy mielone
Wykonanie:
Do rondla wkładam zmielony ser,cukier i margarynę dokładnie mieszamy wszystkie składniki na małym ogniu.Następnie wlewamy budyń wymieszany w szklance mleka. Mieszamy aż do zagotowania .Formę wykładamy folią aluminiową i układamy pierwszą warstwę herbatników.Na herbatniki rozprowadzam cienką warstwę gorącej masy serowej.Na to nakładamy następną warstwę herbatników i tak dalej aż do wyczerpania składników.Na koniec polewamy polewą i posypujemy zmielonymi orzechami .Wstawiamy na kilka godzin do lodówki.