Serink z ananasem

Serink z ananasem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    4 szt
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżeczka
  • ananas z puszki

    1 puszka
  • twaróg

    30 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Plastry ananasa osączyć, 2-3 odłożyć, a pozostałe drobno pokroić. Żółtka roztrzepać z sokiem cytrynowym i cukrem waniliowym. Z białek ubić sztywną pianę. Twaróg utrzeć widelcem na jednolitą masę. Połączyć z pokrojonym ananasem, wymieszać z pianą, przełożyć do tortownicy. Wierch udekorować plastrami ananasa. Piec 40 minut w temp. 175*C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata72

08.05.2011 20:50
mniam, mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat