Serek topiony ze szczypiorkiem

Serek topiony ze szczypiorkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżeczka
  • serek topiony

    śmietankowy 100 gram
  • mleko

    1/4 szklanki
  • musztarda

    1 łyżeczka
  • jajko

    1
  • szczypiorek

    pęczek
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto
Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy podzielony na kawałki serek topiony i smażymy na wolnym ogniu mieszając, aż się rozpuści.
Krok 2 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto
W małym pojemniku mieszamy mleko z jajkiem i musztardą. Wlewamy do serka. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Krok 3 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, wsypujemy do serka (odkładając trochę do dekoracji) i mieszamy.
Serek przekładamy do miseczki, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat