Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serek topiony ze szczypiorkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 łyżeczka
serek topiony śmietankowy 100 gram
mleko 1/4 szklanki
musztarda 1 łyżeczka
jajko 1
szczypiorek pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Serek topiony ze szczypiorkiem

Kroki postępowania

1
Masło topimy w małym garnuszku, dodajemy podzielony na kawałki serek topiony i smażymy na wolnym ogniu mieszając, aż się rozpuści.
Krok 1 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto
2
W małym pojemniku mieszamy mleko z jajkiem i musztardą. Wlewamy do serka. Mieszamy i podgrzewamy przez chwilę.
Krok 2 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto
3
Szczypiorek płuczemy i drobno siekamy, wsypujemy do serka (odkładając trochę do dekoracji) i mieszamy.
Serek przekładamy do miseczki, wierzch posypujemy pozostałym szczypiorkiem.
Krok 3 - Serek topiony ze szczypiorkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak