Serduszyszki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • krówki

    500 gram
  • margaryna

    1/2 kostki
  • kakao

    3 łyżki
  • ryż preparowany

    120 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Serduszyszki foto
1. Krówki oczywiście obieramy najpierw z papierków.
Krok 2 - Serduszyszki foto
2. Podlewamy ok 1/5szklanki wody i wstawiamy na gaz. Gotujemy na małym ogniu aż do rozpuszczenia krówek. Dodajemy margarynę i kakao. Wszystko razem mieszamy do rozpuszczenia.
Krok 3 - Serduszyszki foto
3. Wsypujemy ryż i wszystko razem mieszamy na małym ogniu aby masa nam nie zastygła.
Krok 4 - Serduszyszki foto
4. Gdy uzyskamy jednolitą masę formujemy serduszka za pomocą foremki mocno ściskamy. Musimy robić to w miarę szybko aby masa nie zastygła.
Krok 5 - Serduszyszki foto
5. Odstawiamy na bok do całkowitego wystygnięcia :)

SMACZNEGO :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (22)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Motorek 04.05.2014 16:27
pyszny deser
leonowie 04.03.2013 22:56
fajny pomysl podania:)
Ada-Gaba 15.02.2013 13:02
pyszne słodkości i fajna nazwa
Joanna23 30.01.2013 11:02
uwielbiam
olkaaa 26.01.2013 11:08
wyglądają rewelacyjnie
olkaaa 26.01.2013 11:08
wyglądają rewelacyjnie
Konczi 25.01.2013 10:15
pyszniutkie są .. zrobiłam na mleczku ... rewelejszyn !
malaczarna23 22.01.2013 21:26
uwielbiam w każdym kształcie
Botwinka 22.01.2013 10:30
świetne,super wyglądają
fotoviderek 18.01.2013 20:08
Nieuchronnie zbliżają się Walentynki ;) Pyszności dla podniebienia :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat