Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serduszkowe bezy

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 4
cukier 250g
sól szczypta
barwnik spożywczy do ciast

Przepis i sposób przygotowania na: serduszkowe bezy

Kroki postępowania

1
Ubić białka na puszystą masę ze szczyptą soli.
Krok 1 - serduszkowe bezy foto
2
Bo ubitych białek powoli dodawać cukier.
Krok 2 - serduszkowe bezy foto
3
Masę podzielić na części lub do całości dodać odrobinę barwniku w proszku ( ilość zależy od intensywności jaką chcemy uzyskać).
Krok 3 - serduszkowe bezy foto
4
Masę przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy serduszka na blachę wyłożoną papierem. (okrągłą końcówką)
Krok 4 - serduszkowe bezy foto
5
Lub końcówką gwiazdką tworzymy mini bezy. Suszymy w piecu około 60 minut (serca), beziki nieco dłużej. 90 stopni C
Krok 5 - serduszkowe bezy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 20.02.2015 15:44
fajny pomysł na bezy :)
miodunka 20.02.2015 15:04
Słodko wyglądają i słodka smakują!!
MałaMi89 20.02.2015 13:00
O fajne :) świetnie by się prezentowały np. na rocznicowym torcie :)
Franciszek 20.02.2015 10:19
j akie piękne
Magdalena Rysińska 20.02.2015 09:19
W sam raz do dekoracji tortów :)
pestka 20.02.2015 09:11
smaczny deser
Pietruszka 20.02.2015 00:00
fajnie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak