Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drobiowe serca 600 dag
kostka rosołowa 1 szt
Majeranek suszony Prymat wg uznania
mąka 3,5 łyżki
woda 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka w sosie

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy 1,5 litra wody , dodajemy już wcześniej umyte serduszka , gotujemy do miękkości .
Krok 1 - Serduszka w sosie foto
2
Ugotowane i miękkie już serca przecedzamy i czekamy aż nam troszkę ostygną .
Krok 2 - Serduszka w sosie foto
3
Odcinamy górę z warstwą która jest tłusta ( najlepiej nożem ) i przekrawamy każde serce na pół .
Krok 3 - Serduszka w sosie foto
4
Do osobnego garnka wlewamy wodę ( kto , ile chce ) dajemy kostkę rosołową i gotujemy .
Krok 4 - Serduszka w sosie foto
5
Do garnka dodajemy pokrojone serduszka i przyprawiamy przyprawami według uznania . Cały czas gotujemy .
Krok 5 - Serduszka w sosie foto
6
Sos podbijamy mąką z wodą .
Krok 6 - Serduszka w sosie foto
7
Gotowy już sos zlewamy do małych salaterek . Możemy jeść z bułkami lub chlebkiem . SMACZNEGO :)
Krok 7 - Serduszka w sosie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babi17 03.01.2013 14:39
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak