Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serce w polewie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 25 dag
margaryna 10 dag
jaja 3
kakao 3,5 dag
mleko 3/4 szklanka
proszek do pieczenia 1
cukier wanilinowy

Przepis i sposób przygotowania na: Serce w polewie

Margarynę utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym dodać żółtka i wciąż ucierając dodawać stopniowo mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i mleko, a na końcu pianę z białek. Wlać ciasto do tortownicy i piec 50 min w 160C. Ostudzone przeciąć na 3 części. Krem: 25 dag masła, 7 łyżek cukru, szklanka kwaśnego mleka lub śmietany cukier waniliowy Utrzeć masło z cukrem i cukrem waniliowym. Wciąż ucierając, dolewać stopniowo śmietanę. Ciasto przełożyć kremem. Polewa: 4 łyżki cukru, łyżka wody, 3 dag kakao, 1/3 kostki masła, wiórki kokosowe Składniki włożyć do garnka, rozpuścić na małym ogniu i mieszając zagotować. Ostudzoną polewą polać ciasto i posypać wiórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia7 17.10.2013 12:36
podane z sercem
eMMe 17.10.2013 11:05
Fajnie wygląda:)
Megg 17.10.2013 10:03
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak