Serce nadziewany zółtkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówka

    1 szt
  • żółtko jajek

    3-4 szt
  • keczup

  • Kucharek przyprawa do potraw

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Serce nadziewany zółtkami foto
Z parówki ściągamy osłonkę przecinamy na pół nie do końca , wyginamy połówki parówki tak aby powstało serce lub inny kształt , spinamy na końcu kawałkiem wykałaczki , podsmażamy na oleju z obu stron
Krok 2 - Serce nadziewany zółtkami foto
do środka serducha wlewamy roztrzepane żóltka z vegetą lub ziołami , smażymy aż żółtka się zetną
Krok 3 - Serce nadziewany zółtkami foto
, po upieczeniu dekorujemy keczupem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 09.01.2014 13:24
fajny pomysł
fotoviderek 14.05.2013 07:45
Rewelacyjny pomysł :)
RenataZ-et 24.11.2012 18:01
śliczne i pyszne
Wafelek2601 24.08.2012 10:09
Ciekawy pomysł
EWI 21.08.2012 09:29
fajne
gosia47-47 21.08.2012 09:07
ale fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat