Ser topiony z zielonym koperkiem

Ser topiony z zielonym koperkiem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • margaryna

    1łyżka
  • żółtko

  • koperek posiekany

    2łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser twarogowy rozdrobnić w misce i przykryć .Po 2dniach serc zacznie ostro pachnąć .Wtedy stopić w naczyniu tłuszcz włożyć ser i mieszając ogrzewać ,aż stanie sie płynny .Po zestawieniu z ognia wsypać koperek,dodac surowe żółtko i bardzo szybko wymieszać .Ser zlać do miseczki spłukanej zimna woda i pozostawić do zastudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

11.08.2011 13:14
fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat