ser smażony mocno ziołowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1/2 kg.
  • masło

    1 łyżka
  • sól

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/4 łyżeczki
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
  • oregano

    1/4 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg pokruszyć,włożyć do miseczki i posypać sodą oczyszczoną,wymieszać i odstawić aby się przerobił na ok.1 dzień,jak zacznie się rozlewać można zrobić ser.Na patelnię włożyć masło i rozgrzać,następnie włożyć przerobiony twaróg,zmniejszyć płomień i mieszać łyżką lub widelcem aż całkowicie rozpuszczą się grudki.Doprawić do smaku solą,pieprzem ziołowym,oregano oraz ziołami prowansalskimi,wymieszać i po zagotowaniu się wylać do miseczki.Po całkowitym wystudzeniu podawać z pieczywem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 18.05.2014 12:12
muszę spróbować
pajbek 04.10.2013 11:00
Super pomysł :-)
caralajna 04.10.2013 07:47
domowy najsmaczniejszy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat