Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ser smażony mocno ziołowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 1/2 kg.
masło 1 łyżka
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1/4 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
oregano 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ser smażony mocno ziołowy

Twaróg pokruszyć,włożyć do miseczki i posypać sodą oczyszczoną,wymieszać i odstawić aby się przerobił na ok.1 dzień,jak zacznie się rozlewać można zrobić ser.Na patelnię włożyć masło i rozgrzać,następnie włożyć przerobiony twaróg,zmniejszyć płomień i mieszać łyżką lub widelcem aż całkowicie rozpuszczą się grudki.Doprawić do smaku solą,pieprzem ziołowym,oregano oraz ziołami prowansalskimi,wymieszać i po zagotowaniu się wylać do miseczki.Po całkowitym wystudzeniu podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 18.05.2014 12:12
muszę spróbować
pajbek 04.10.2013 11:00
Super pomysł :-)
caralajna 04.10.2013 07:47
domowy najsmaczniejszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak