Ser grecki marynowany z sosem sojowym i balsamico

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser grecki

    halloumi
  • olej roślinny

  • sos sojowy

  • ocet balsamiczny

    figowy
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ser pokroić w kostkę, włożyć do zamykanego pojemniczka albo od razu do słoika - polać octem balsamicznym i sosem sojowym, zamknąć i wstawić do lodówki na noc. Po przemacerowaniu zalać dowolnym olejem roślinnym. Odstawić do lodówki na kilka dni. Stosować jako dodatek do sałatek, grillowanych lub pieczonych warzyw, jako składnik farszów, pizzy, zapiekanek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat