seler w panierce z sezamu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1
  • sezam

    do obtoczenia
  • pomidor

    1
  • sera żółtego dowolnego)

    5 plasrerków
  • jajka

    2
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1/2 lyzki
  • sól, pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

selera pokrój na plastry sredniej grubosci. ugotuj 15 min w osolonej wodzie . ostudź . pozniej na jednym krążku połóż plasterek pomidora i plasterek sera żółtego oprósz solą i pieprzem przykryj drugim krążkiem selera . obtocz w rozkłuconym jajku z ziołami prowansalskimi i w sezamie . na patelni smaż na rumiano z obu stron:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
oliwkowa 13.07.2011 23:20
uwielbiam
Dorota59 29.06.2011 11:11
pyszności
grazia1 11.06.2011 23:56
pyszne musi byc
PaniMISIOWA 19.05.2011 18:17
takiego selera jeszcze nie jadłam, bardzo fajny pomysł :-)
Neetka90 29.04.2011 07:32
bardzo ciekawe
alaaa 10.04.2011 19:46
bardzo pomysłowe
Emilia22 07.04.2011 19:08
oryginalne
dorotka0000025 06.04.2011 12:25
czegos takiego jeszcze nie jadlam musze sprobowac
matii6 05.04.2011 20:13
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat