Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Seler po wegańsku

5.0
(6)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Seler po wegańsku to doskonała przekąska dla całej rodziny.

Składniki:

Seler

seler
2 sztuki
cebula
3 sztuki
olej
150 mililitrów
musztarda
2 łyżki
Sklep Prymat
ocet jabłkowy
125 mililitrów
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 ziarna
Sklep Prymat
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
10 ziaren
Sklep Prymat
majeranek
0.5 łyżeczki
Sklep Prymat
olej do smażenia
5 łyżek
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Seler po wegańsku

1. Selera obierz i pokrój w półplasterki o grubości 0,5 cm. Warzywo ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie. Następnie selera ułóż na patelni z odrobiną oleju, oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Smaż około 3 minuty z każdej strony.

2. Cebulę obierz i pokój w półplasterki. Do cebuli dodaj musztardę, olej, ocet jabłkowy oraz liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz do smaku. Wszystko razem wymieszaj. Dodaj selera. Całość wymieszaj.

3. Selera z marynatą przełóż do dużego słoja, zakręć i odstaw na 24 godziny w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły. Podawaj z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 21.01.2019 07:07
Zaciekawiło mnie to.Seler super warzywo ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak