Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sekrecik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl.
cukier 1 szkl.
mak 1 szkl.
margaryna 250 g
jajko 4
jabłka 3
płatki migdałowe 2-3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sekrecik

Kroki postępowania

1
Margarynę utrzeć z cukrem dodając po 1 jajku .Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem dopieczenia i mak i razem utrzeć.Przełożyć do tortownicy.
Krok 1 - Sekrecik foto
2
Obrane i pokrojone w ćwiartki jabłka ułożyć na wierzchu ciasta .
Krok 2 - Sekrecik foto
3
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 40-50 minut,na 10 minut przed końcem pieczenia posypać płatkami .
Krok 3 - Sekrecik foto
4
.Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Krok 4 - Sekrecik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 19.08.2014 21:31
smakowite i pięknie wygląda
Kuchenka 19.08.2014 17:09
super kuszące
w mojej kuchni 19.08.2014 10:40
lubie takie ciasta..
Czyki 19.08.2014 07:46
Tajemnicze ciasto, ale smakowicie wygląda :)
gusia1000 19.08.2014 02:01
Fajna nazwa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak