Schabowy z pieczarkami i serem

Schabowy z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt.
  • sól i pieprz

  • cebula biała

    1 szt.
  • pieczarki

    6-8 szt.
  • jajko

    1 szt.
  • mleko

  • bułka tarta

    do obtoczenia
  • ser żółty

    6-8 plasterków
  • masło do smażenia

    1-2 łyżki
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
Cebulę kroimy w piórka i dusimy na masełku do miękkości
Krok 2 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
Pieczarki obieramy, kroimy i dodajemy do cebuli.Dusimy aż pieczarki puszczą sok. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 3 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
Kotlety rozbijamy, a następnie solimy i pieprzymy z obu stron,
Krok 4 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
Jajko rozkłócamy z mlekiem i zamaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy je w bułce tartej
Krok 5 - Schabowy z pieczarkami i serem foto
Kotlety smażymy na niewielkim ogniu aby się nie spaliły. Kiedy podpieką się z jednej strony, obracamy i nakładamy przygotowane pieczarki oraz pokrojony ser żółty. Patelnię przykrywamy aby ser się rozpuścił

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Barbara777

08.04.2015 17:59
same pyszności

w mojej kuchni

08.04.2015 04:20
pyszności do zjedzenia podano..

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat