Schabowy z kością i nutą musztardy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jajko

    2 szt
  • mąka

  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab myjemy i kroimy na kotlety z kością.
2. Pokrojone kotlety rozbijamy i nacieramy mięso musztardą.
3. Natarte kotlety panierujemy i smażymy na oleju na małym ogniu żeby mięso nam doszło powoli i przy kości nie było surowe.

Życzę smacznego!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 19.10.2013 15:05
lubię takie mięsko :)
malaczarna23 05.10.2013 17:10
pyszny schabik:)
Izabela9 05.10.2013 16:05
Pyszne mięsko.
IwonaDD 05.10.2013 15:38
mega duży schabowy :)pycha!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat