K&J

Schabowy w jajku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,5 kg
  • jajko

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowy w jajku foto
Jajko roztrzepujemy i dodajemy do niego przyprawy według uznania.
Krok 2 - Schabowy w jajku foto
Schab kroimy na cieńsze plastry, rozbijamy i maczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Krok 3 - Schabowy w jajku foto
Gdy kotlety są już usmażone wylewamy na nie resztę jajka i obracamy na drugą stronę.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kamyk 04.09.2012 10:08
fajny ten schab
Beata73 24.08.2012 11:32
delikatny i bardzo smaczny schabik

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat