Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy w jajku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy w jajku

Kroki postępowania

1
Jajko roztrzepujemy i dodajemy do niego przyprawy według uznania.
Krok 1 - Schabowy w jajku foto
2
Schab kroimy na cieńsze plastry, rozbijamy i maczamy w jajku oraz bułce tartej. Smażymy na złoty kolor.
Krok 2 - Schabowy w jajku foto
3
Gdy kotlety są już usmażone wylewamy na nie resztę jajka i obracamy na drugą stronę.

Smacznego!
Krok 3 - Schabowy w jajku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 04.09.2012 10:08
fajny ten schab
Beata73 24.08.2012 11:32
delikatny i bardzo smaczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak