Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
składnik główny
-
schab bez kości
1 kilogram
marynata:
-
jajka duże
2 sztuki -
mąka pszenna
3 łyżki -
Musztarda czosnkowa Prymat
2 łyżki -
Musztarda czeska Prymat
2 łyżki -
sól
1 łyżeczka -
Pieprz czarny mielony Prymat
2 szczypty
dodatkowo :
-
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 szklanki -
olej rzepakowy
2 szklanki
Sposób przygotowania
Schab umyć i osuszyć, pokroić na kotlety.
Rozbić tłuczkiem do mięsa.
Składniki marynaty dokładnie wymieszać i włożyć do niej kotlety.
Zostawić do marynowania na 30 minut.
Potem na patelnię wlać olej, rozgrzać go.
Każdy kotlet panierować w bułce tartej i smażyć na rumiano z obu stron.
Usmażone odsączyć na ręczniku papierowym.
Kotlety podawać z tym co lubimy.
Bułka tarta to mieszanka bułki klasycznej i bułki tartej kukurydzianej. Bułka tarta kukurydziana daje kotletom fajnego koloru i ma trochę mniej kalorii niż tradycyjna.![]()
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się