Schabowy ketchupowo-majonezowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • ketchup pikantny

    1 łyżki
  • czosnek ząbki

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    ok 3/4 szklanki
  • jajko

    1 szt
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kotlet schabowy rozbić za pomocą tłuczka, osolić. Jajko rozbełtać w miseczce, wymieszać z majonezem, ketchupem i czosnkiem wyciśniętym przez praskę.
2. Kotlety panierować w masie jajecznej i bułce tartej. Smażyć na rumiano na tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 10.02.2017 21:22
robię podobnie bardzo smaczne
Renata9 02.02.2017 22:45
Fajny przepis
Renataj 02.02.2017 22:40
Ciekawy pomysł - tak jeszcze schaboszczaka nie robiłam.
magdow 02.02.2017 21:40
super przepis ;)
bertpvd 02.02.2017 21:01
Pyszny obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat