Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe ze smażonymi pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
pieczarki 300 g
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 6 łyżek
sól
pieprz
Czosnek suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe ze smażonymi pieczarkami

Kroki postępowania

1
Obieramy pieczarki i kroimy w ćwiartki (najlepsze będą niezbyt duże).
Krok 1 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto
2
Wrzucamy je na patelnie, posypujemy ziołami prowansalskimi i smażymy, aż się zrumienią.
Krok 2 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto
3
Mięso na kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym.
W jednej misce roztrzepujemy jajko, do drugiej wsypujemy mąkę, a do trzeciej bułkę tartą. Obtaczamy kotlety w mące, jajku i bułce.
Krok 3 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto
4
Smażymy jedną stronę na rumiano.
Krok 4 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto
5
Obracamy je i posypujemy usmażonymi wcześniej pieczarkami.
Smażymy jeszcze ok. 3 minuty.
Krok 5 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto
6
Tak przygotowane schabowe z pieczarkami podajemy do ziemniaków lub frytek.
Krok 6 - Schabowe ze smażonymi pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 02.10.2013 15:28
uwielbiam schabowe
marcia7 01.10.2013 12:45
lubię z takim dodatkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak