Schabowe zawijańce

Schabowe zawijańce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    8 plastrow
  • Musztarda francuska Prymat

  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

  • ogórki kiszone

    3 szt
  • boczek wędzony

    8 plastrow
  • cebula

    2 szt
  • olej do smażenia

  • mąka

  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • por

    1/4 szt
  • seler

    1/4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe zawijańce foto
Warzywa obieramy, myjemy i kroimy na kawałki.
Mięso myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub nakłuwaczem do mięsa.
Z każdej strony solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do mięsa. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Krok 2 - Schabowe zawijańce foto
Każdy kawałek smarujemy od środka musztardą, nakładamy plasterek boczku, kawałek cebulki, ogórka kiszonego
Krok 3 - Schabowe zawijańce foto
i zwijamy w roladkę. Można spiąć wykałaczką. Obtoczyć w mące.
Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki.
Krok 4 - Schabowe zawijańce foto
W rondelku podsmażyć marchew, pietruszkę pora, selera i 1 cebulkę, dodać troszkę wody i dusić do miękkości.
Delikatnie zmiksować, dodać przyprawy do smaku.

Roladki polać przygotowanym warzywnym sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 10.03.2015 13:48
wyśmienite jedzenie
dodi 12.02.2015 11:05
lubię takie jedzonko
irenka 11.02.2015 20:09
fajny przepis, wypróbuję, na pewno pyszne jedzonko
Sroczka 11.02.2015 15:04
Pyszne mięsko, zjadłabym.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat