Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
8 plastrow -
Musztarda francuska Prymat
-
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
-
ogórki kiszone
3 szt -
boczek wędzony
8 plastrow -
cebula
2 szt -
olej do smażenia
-
mąka
-
marchew
1 szt -
pietruszka
1 szt -
por
1/4 szt -
seler
1/4 szt
Przepis i sposób przygotowania Schabowe zawijańce
Kroki postępowania

Mięso myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i delikatnie rozbijamy tłuczkiem lub nakłuwaczem do mięsa.
Z każdej strony solimy, pieprzymy i posypujemy przyprawą do mięsa. Odstawiamy na godzinę do lodówki.


Na rozgrzanym oleju podsmażyć roladki.

Delikatnie zmiksować, dodać przyprawy do smaku.
Roladki polać przygotowanym warzywnym sosem
Komentarze (4)